Fräscha upp med fönsterlampor

Om man vill fräscha upp ett rum, är byte av möbler det sista man ska göra. Istället är det första som man bör tänka på belysningen, och hur belysningen får rummet att upplevas. Fönsterlampor kan fräscha upp ett vardagsrum, medan en vanlig bordslampa räcker för ett arbetsrum.

Det behöver inte vara en gammal standard fönsterlampa, den med fyrkantig fot och en skärm som liknar en romb. Istället kan man experimentera med lampor som helt ändrar färgen på ljuset, röd, grön, blå och alla andra färger i regnbågen finns tillgängliga online och i butik. En annan favorit är lampan som också är en prydnad, till exempel ett japanskt körsbärsträd där varje individuell blomma är en lampa, eller varje lampa är ett block från spelet Tetris, som man kan arrangera i olika kombinationer. Våran personliga favorit här på eliel.se är en lampa som ser ut som en extra stor Rubiks kub. Lampan har lika många rutor som en normalstor Rubiks kub (3×3), i några storlekar större. Lampan går att vrida precis som en riktig Rubiks kub, vilket gör denna lampan till en lampa, prydnad och hjärngympa, tre saker i en med andra ord.

För att sammanfatta, man kan med rätt belysning ge nytt liv till vardagsrummet, arbetsplatsen, ja till och med en mc-verkstad får nytt liv med belysning.