Cellulosaisolering med Warmfiber

Okategoriserade

Det finns andra sätt att isolera på än lösull och en av sätten att isolera på kallas för cellulosaisolering. Detta kallas även i branschen Warmfiber och används som värmeisolering på plana och svagt lutande vindsbjälklag, i snedtak eller kanske slutna bjälklag och väggar. Produkten i sig installeras ju såklart av experterna som alla är certifierade i enlighet med systemet Behörig Lösull.

Mer om Warmfiber & cellulosaisolering

Idag ska vi prata WarmFiber som är en cellulosabaserad isolering som tillverkas av ocirkulerade dagstidningar direkt från svanen-märkta tryckerier. Detta sker faktiskt i deras egen fabrik i Borås där man i hela produktionen jobbar med tillsats av bindemedel som i en torr och kall process helt enkelt producerar cellulosaisolering. Produkterna i sig har fantastiska egenskaper avseende luftflödesmotstånd vilket innebär att ingen som helst egenkonvektion uppstår i själva materialet och samtidigt att materialet i sig påverkas minimalt vid påtvingad konvektion eller anblåsning.

Man kan läsa mer om hela processen via Sjömarkens hemsida men fördelarna är många. Materialet är oerhört tätt och har en relativt hög volymvikt. Detta gör att cellulosaisolering till något som man också kallas för högdensitetprodukt. Det har en hög värmekapacitet och motverkar helt enkelt oönskade luftströmmar i sin helhet. Men vet du vad, du behöver faktiskt inte veta mer än så här. Allt detta står på Sjömarkens hemsida där du kan läsa mer, eller egentligen allt du behöver veta, om cellulosaisolering men även i sin tur kontakta experterna på Sjömarkens om du faktiskt behöver hjälp med ett isolerings projekt. Tveka helt enkelt inte utan kontakta dem direkt, oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintligt. Isolering med lösull är bästa alternativet tillsammans med Sjömarkens!