Fem saker du inte visste om Östersund

Östersund har på senare år blivit känt för sina fotbollsframgångar och sin vackra natur. Men detta är långt ifrån det enda som Östersund är känt för. Låt oss nu gräva oss ner och historiearkiven och titta efter unika fakta om denna stad som du garanterat inte visste.

1. Stadsgränserna är Sveriges äldsta
Östersund är numera den enda staden i Sverige som har behållit sina stadsgränser från att staden grundades på 1700 – talet.

2. Sveriges äldsta fotbollscup för ungdomar arrangeras i staden
Östersund förknippas ofta med vintersport, men grejen är att stadens riktigt stora stolthet faktiskt är fotboll, och då snackar jag inte om Östersund i allsvenskan utan om ungdomscupen Storsjöcupen. Det unika med Storsjöcupen är att det råkar vara Sveriges äldsta fotbollscup för ungdomar.

3. Europaväg 14 går igenom Östersund
Europaväg 14 är en väg som fortlöper genom Östersund. Den börjar i Östersund, fortsätter sedan genom landet till Östersund och sedan vidare till Norge.

4. Staden har en flygplats
Staden har en flygplats vid namn, Åre och Östersund flygplats. Därifrån kan man åka både till Stockholm, Luleå, Umeå och Göteborg.

5. Företaget Nordins EL finns i staden
Elinstallationsföretaget Nordins EL AB är beläget i Östersund. De utför alla olika typer av elinstallationer med mångårig erfarenhet.

Här är som sagt fem unika fakta som du kanske inte visste om staden Östersund.