Få råd om solceller av elektriker Älmhult

Vare sig det gäller att göra huset mer energieffektivt eller dra ner på elräkningen månad för månad, är det många som byter till klimatvänligare elalternativ. Framförallt är det användandet av solceller och solcellspaneler som tagit fart de senaste åren. Anledningen till att fler svenska hem har valt att installera solceller är till stor del tack vare de nya bidragen som introducerades i början av 2018. Stödet ligger på totalt en miljard svenska kronor per år och ska användas för att täcka upp hälften av priset för installationen och hälften av priset för materialet. Maxbeloppet för stödet ligger på 10 tusen kronor.

Vad som gör solel så bra är att man med solcellspaneler kan ta kontroll över sin egen elförsörjning. Istället för att förlita sig på de stora elbolagen, som höjer och sänker priserna för elen när det passar dem. Är man riktigt sparsam med sin förbrukning eller tillverkar mer än vad man normalt använder, kan denna elen säljas till elbolagen. Då kan man betalt för sin el. På så sätt betalar solcellerna med tiden för sig själva.

Viktigt är dock att man har koll så att ens hus eller villa verkligen kan ta vara på så mycket solljus som möjligt. För vissa hem kan det vara svårt eller nästan omöjligt att generera tillräckligt med ström med solcellspanelerna. Detta beror övervägande på att husets tak inte är riktad i optimal riktning. Är taket lutat fel kan även det påverka hur mycket solenergi som kan plockas upp. Andra saker som påverkar effektiviteten är hur mycket skugga, snö eller smuts finns på panelerna. Skulle solenergi inte vara valet för er, finns det andra mer ekologiska och ekonomiska energialternativ att välja på.

För mer information angående solceller eller andra energialternativ och hur ni med dessa kan få mer kontroll över er elförbrukning och ekonomi, kontakta elektriker Älmhult.