Vill du vara på den säkra sidan så använd brandskyddsfärg på betong

Okategoriserade

En fördel med att bygga i betong är att det är förhållandevis säkert vad det gäller brandsäkerhet. Men något man inte får glömma är att även om betong inte brinner så kan den värme som uppstår vid brand orsaka stora skador. För att undvika detta eller att iallafall minimera riskerna kan man måla väggarna med en speciell brandskyddsfärg betong. Kombinerat med ett i övrigt bra brandskydd så kan du sova lite tryggare.

Läs på och sätt dig in i det som är viktigt

Det finns en del olika varianter att välja på vad det gäller brandskyddsfärg för betong och som i nästan allt så är det enklare att göra rätt val ju mer kunskap man har. Förhoppningsvis kommer denna extra säkerhet aldrig komma att behövas, men om det uppstår brand i din lokal, så är det bra om armering och förstärkning inne i betongen inte påverkas. För olika lokaler finns det ju olika risker och olika möjligheter, så ta reda på vad du kan göra just hos dig.

Jag har aldrig riktigt tänkt på detta tidigare, men man lär så länge man lever och nu skall jag göra slag i saken och måla garaget med brandskyddsfärg, betong och trä, allt skall säkras så gott som det går.

Comments are closed.