Installera solceller i Skåne

Okategoriserade

Funderar du på att installera solceller i Skåne, då kan du läsa mitt inlägg om just solceller i Skåne. Det finns statistik när det gäller solstrålning i Skåne som jag tänker kan vara intressant om man ska satsa på solceller framöver. Den genomsnittliga solinstrålningen i Skåne per år är 1046 kWh per kvadratmeter. I Skåne är genomsnittet för solinstrålning 6,6% högre än Sveriges genomsnitt när det gäller solinstrålning, då gäller det 981 kWh per kvadratmeter och år. Så med denna statistik har du som bor i Skåne län mycket bra förutsättningar i framtiden och det kommer att löna sig att installera solceller i Skåne.

Lönsamt med solceller i Skåne

Att det är lönsamt att installera solceller i Skåne går lätt att utläsa av statistik som görs varje år. Av Sveriges 21 län hamnar Skåne på plats 2 när det gäller en genomsnittlig mängd av solinstrålning per år. Det om något är riktigt bra förutsättningar! Tyvärr finns det ingen riktigt bra statistik på antalet soltimmar i Skåne men det finns på antal soltimmar i Lund som visar på 1 752 soltimmar under ett normalt år. 2018 hade Lund 2 057 soltimmar och som minst 1 363 soltimmar år 1998. Så med det sagt så ligger antalet soltimmar högre än det normala antalet för Sveriges övriga städer.

Hur mycket solceller i Skåne?

Det kan också vara intressant att veta ungefär hur mycket en normalstor anläggning med solceller i Skåne producerar per år. Med en anläggningen som har en effekt på 10,44 kW bör det produceras ungefär 8 400 – 11 400 kWh solenergi per år. Uträkningen baseras på att en kW solceller årligen producerar cirka 800–1 100 kWh per år. All producerad solel i Skåne täcker en årsförbrukning för ca 12000 stycken villor med direktverkande el och som har en årsförbrukning på 20000 kW.

Comments are closed.